دانانیوز: رییس دانشگاه تهران با بیان اینکه بنیاد علمی مصلی نژاد، حامی مالی اعطای نخستین نشان عالی دانش در نماد آموزش عالی ایران است، گفت: این بنیاد مبلغ ۱۰ میلیارد تومان به این امر اختصاص داده است.
به گزارش دانانیوز، مراسم اعطای نخستین نشان عالی دانش در نماد آموزش عالی ایران به ۱۲ چهره دارای مرجعیت علمی در تاتر علامه امینی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران با حضور حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه؛ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر سید محمد مقیمی؛ رییس دانشگاه تهران، دکتر حسین قناعتی؛ رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران، رضا پورحسین و دکتر علیرضا منادی سفیدان؛ رییس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
دکتر سید محمد مقیمی با تبریک ایام دهه کرامت، گفت: در این آیین که مصادف با ۸۹امین سالگرد دانشگاه تهران است اولین نشان عالی دانش در نماد آموزش عالی ایران اعطا میشود.
وی خاطر نشان کرد: دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران با هم پیمان بستند که فارغ از مرزبندیها برای اعتلای جمهوری اسلامی و تمدن نوین اسلامی تلاش کنند. در تمدن اسلامی باید برای علم و عالم تلاش شود و اعطای این نشان یکی از این محور ها است.
رییس دانشگاه تهران ادامه داد: هدف از اعطای این نشان ترویج علم و توسعه گفتمان علمی و تکریم عالمان است. اگر میخواهیم علم گسترش یابد عالم باید تکریم شود. امیدواریم این دانشگاهها بتواند در تحقق این تمدن نوین نقش داشته باشند.
وی با اشاره به سابقه قدرتمند ایران در دانشمندان بزرگ گفت: ما از سابقه قدرتمندی در علم و عالمان برخورداریم و بزرگانی مثل ابن سینا خواجه نصیر طوسی و فارابی سالها طلایه دار علم در دنیا بودند.
مقیمی تاکید کرد: امروز به برکت شکلگیری دانشگاه تهران این اتفاق بزرگ را رقم خواهیم زد تا بتواند طلایهداری علم دنیا را دانشمندان و بزرگان ایران علمداری کنند. امروز شاهدیم که روزنههایی در سپهر علمی دنیا گشوده شده و بزرگان ایران در حال نقشآفرینی علمی هستند.
رییس دانشگاه تهران اظهار کرد: ترویج و گفتمان علمی و تکریم عالمان فقط به این برنامه خلاصه نمیشود و در آینده نیز ادامه خواهد داشت.
وی ضمن تشکر از بنیاد علمی مصلی نژاد که حامی علمی این نشان است، اظهار کرد: دکتر عباس مصلینژاد، استاد گرانقدری که استاد تمام حقوق دانشگاه است، مبلغ ۱۰ میلیارد تومان به این امر اختصاص داده است.
رییس دانشگاه تهران ابراز امیدواری کرد که ورود خیرین به عرصه گفتمان علمی، زمینه را برای تقویت علمی ایفا کند و شاهد این اتفاق باشیم. منبع: ایسنا
****توضیح: دکتر عباس مصلی نژاد در شهر آبادان دیده به جهان گشود. تحصیلات ابتدایی را در دبستان مهرگان به پایان رساند و دوره متوسطه را در دبیرستان البرز تهران گذراند. سپس در رشته های اقتصاد، مهندسی راه و ساختمان و علوم سیاسی، تحصیلات عالی را پی گرفت. این خیّر نیکوکار و استاد دانشگاه تهران، بیش از ۵۰ مدرسه ساخته است. مدارس نمونه بنیاد مصلی نژاد در مقاطع مختلف تحصیلی به نام های آرمیتا، آرمینه، آریو و مهشید (هم نام دختران وی) می باشد. همچنین آموزشکده و هنرستان پسرانه و سالن اجتماعات آریو مصلی نژاد و دبیرستان های پسرانه حضرت محمد (ص) و حضرت علی (ع) در مشهد، به همت این خیّر مدرسه ساز احداث و تجهیز شده، و با نظارت بنیاد مصلی نژاد از سوی آموزش و پرورش اداره می شود. دکترعباس مصلی نژاد، اکنون مدیر عامل ((بنیاد فرهنگی مصلی نژاد)) و عضو هیاًت مدیره ((مجمع خیّرین کشور)) است. پیش از طرح توسعه آستان، ضریح فولادی مرقد مطهر امامزاده طاهر (ع)، همان ضریح پیشین امامزاده حمزه (ع) بود که زمان ساخت آن به عصر ناصری بر می گردد. این ضریح اگرچه به لحاظ تاریخی ارزشمند بود، اما کیفیت لازم را نداشت و لازم بود که ضریحی از جنس نقره و طلا برای این امامزاده تهیه شود. دکتر مصلی نژاد به دلیل علاقه بسیار به امامزاده طاهر (ع)، تامین هزینه های ساخت ضریح پیش قدم شد.
در طرح جدید، ضریحی از جنس نقره ساخته و در روز مباهله (۲۴ ذی حجه ۱۴۲۲ق/ اسفند ۱۳۸۰) نصب شد. در این ضریح، ۴۸۰ کیلوگرم برنج و مس به کار رفته و در برخی قسمت های آن، از آب کاری طلا استفاده شده است. سوره مبارکه ((هل اتی)) واشعار محتشم کاشانی با خط مینا به رنگ سبزو لاجوردی بر این ضریح مطهر نقش بسته است.
بخش عمده ای از هزینه ضریح در حال ساخت حضرت عبدالعظیم (ع) نیز از سوی آقای دکتر مصلی نژاد پرداخت شده است.همچینین ایشان مبلغ یکصد میلیون تومان برای کمک به ساخت دبیرستان حکمت (متعلق به مجموعه آموزشی حکمت نبوی حضرت عبدالعظیم (ع) پرداخت نموده است.