آزاده نظربلند: «اوز» در استان فارس به عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی شد
آزاده نظربلند: «اوز» در استان فارس به عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی شد

اوز در مکاتبات رسمی و زبان معیار اِوَز (به کسر الف) تلفظ می‌ شود

اما در گویش محلی برخی از شهرها به اشتباه به آن اَوَز (به فتح الف) می‌گویند.[۲] به نوشته دکتر محمدشریف کمالی،
مردم‌شناس اهل اوز، در توضیح ریشه و معانی واژه اوز دست کم چهار نظریه وجود دارد:محمد هادی کرامتی مؤلف کتاب تاریخ دلگشای اوز اشاره می‌کند که اوز واژه‌ای است با ریشه عربی به معنای بط یا مرغابی.
شخصی به نام عوض شهر اوز را بنیان نهاده یا در تغییر محل سکونت مهاجرانی که به اوز آمده‌اند/نقش مهمی داشته از این رو با تغییر نام او نام شهر به اوز مشهور شده‌است./نام باستانی در مقاله شهرستان اوز
اوز در اصل نامی باستانی با ریشه‌ای ایرانی است که در قدیم به صورت اروز یا اوزار بوده و به تدریج به شکل امروزی اوز درآمده‌است./به دلیل تغییر ناگهانی محل سکونت مردم اطراف اوز که جای زندگی‌شان عوض شده بوده‌است این محل به نام اوز مشهور شده./زمان شکل‌گیری اوز به دقت مشخص نیست اما شواهدی وجود دارندکه بر اساس آن‌ها می‌توان قدمت اوز را تا دوره ساسانی به عقب برد.

از جمله این شواهد وجود بناهای تاریخی در راه اوز به کوره فارس است.
گِرد گرُپ، باستان‌شناس آلمانی در سفر خود به منطقه خبر از وجود تپه‌ای با آثار دیوار سوخته می‌دهد.

به گزارش دانانیوز به نقل از ایسنا، نشست معرفی و انتخاب نهمین دوره پایتخت کتاب ایران، امروز چهارشنبه، دهم اردیبهشت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

 آزاده نظربلند، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی، با تشکر از شهرهایی که در این طرح شرکت کردند و داوران این دوره برای ارزیابی طرح‌ها، با اشاره به حادثه انفجار بندر شهید رجایی بندرعباس، گفت: امروز پایتخت همدلی و همدردی بندرعباس است اما  شهر «اِوَز» در لارستان استان فارس به عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی می‌شود.