دانانیوز: بیگمان در حال حاضر هوش مصنوعی بیرقیبترین فناوری در جلب توجه عمومیست. کمتر روزیست که خبری در مورد این فناوری در رسانهها بازتاب پیدا نکند؛ اخباری که توامان بیم و امیدهای ما را تقویت میکنند.
به گزارش دانانیوز از ماهنامه مدیریت ارتباطات، پژوهشگران میگویند که با استفاده از هوش مصنوعی توانستهاند ارتباط یک لوح باستانی متعلق به سال ۱۳۰ پیش از میلاد را با قطعهای از حماسه گیلگمش کشف کنند؛ فناوری هوش مصنوعیِ ایری به خانوادههای داغدار اجازه میدهد تا دوباره با عزیزان مرده خود در چتهای ویدئویی مجازی صحبت کنند. هوش مصنوعی ایری میتواند چیزهایی مانند صدا و حالات چهره را بازسازی کند.
◾️ همزمان توجه به هوش مصنوعی در فیلمها و سریالها گسترش روزافزونی یافتهاست؛ اما نکته شایان توجه این است که روایتهای خوشبینانه و بدبینانه درباره هوش مصنوعی همپای هم در حال گسترش است.
◾️ در واقع این احساس در میان قاطبه مردم وجود دارد که هوش مصنوعی انسان را با «آیندهای مبهم» مواجه کرده؛ آیندهای میان باغ عدن و آخرالزمانی هراسناک که ماشینها بهسان برده با نوع بشر برخورد میکنند. آیندهای میان اتوپیای تسلط انسان بر ماشین یا دیستوپیای تسلط ماشین بر انسان.
◾️ پرسش اساسی این است که چرا با وجود آنکه هوش مصنوعی تا به امروز وجوه بسیاری از زندگی ما را تحت تأثیر خود قرار داده و در لایه لایههای زندگی ما وارد شده اما بیاعتمادی و هراس شدیدی نسبت به آن در میان ما وجود دارد؟
????️ پارهای از متن «باغ عدن یا احضار شیطان؟» با ترجمه و تلخیص محسن محمودی که در شمارهٔ ۱۵۳ ماهنامهٔ مدیریت ارتباطات منتشر شدهاست.
????نسخهٔ چاپی ماهنانه را از دیجیکالا و نسخه دیجیتال آن را از مگیران و طاقچه تهیه کنید. برای تهیه اشتراک با ۸۸۳۵۶۰۷۶ تماس بگیرید.