دانانیوز:باید توجه داشته باشیم ظهور نسل جدید گردشگران فراغتی که به دنبال ترکیبی از یادگیری، سلامت روان، معناگرایی و تعاملات اجتماعی هستند، در کنار نقش فناوریهای نوظهور مانند واقعیت افزوده، هوش مصنوعی، پلتفرمهای مشارکتی و متاورس مفهوم نوینی به «اوقات فراغت و تفریح» داده و پاسخ علمی و مبتنی بر شاخص های جهانی صنعت گردشگری به این نیازهای نوین را می طلبد.
به گزارش گروه گردشگری دانانیوز، در روز اول از برگزاری «مدرسه بهاره گردشگری اوقات فراغت» در معاونت گردشگری کشور، دکتر فرناز نیکخواه دانشجوی دکتری گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ و مدیرعامل شتابدهنده فاخربوم، ارائهای جامع با عنوان «مفاهیم و روندهای آینده گردشگری اوقات فراغت» برای شرکتکنندگان این رویداد آموزشی–کاربردی داشت.
این نشست تخصصی با حضور جمعی از دانشجویان، کارشناسان، کارآفرینان گردشگری و اعضای هیئت علمی برگزار شد و در بخش اول به بررسی تحولات کلان و پیشرانهای اثرگذار بر آینده گردشگری در بستر اوقات فراغت پرداخت.
دکتر نیکخواه در ابتدای سخنان خود با اشاره به مفاهیم گردشگری اوقات فراغت، گفت: روندهای جهانی تغییرات سبک زندگی، به تبیین پیوند میان اوقات فراغت، رفاه ذهنی و انتخاب های سفر می پردازد. وی تأکید کرد که مفهوم فراغت در حال گذار از الگوهای سنتی به اشکال نوین و شخصیسازیشده است و همین تغییرات، فرصتهای نوینی را برای توسعه خلاقانه محصولات گردشگری نیز فراهم کرده است که شاهد آن هستیم که در دنیا به خوبی از آن در توسعه فرهنگی و اجتماعی جامعه بهره گیری شده است و متاسفانه در ایران از آن غافل شده ایم و این فرصت در حال تبدیل به یک تهدید علی الخصوص برای قشر جوان شده است.
نیک خواه با اشاره به اینکه در سال های اخیر در ایران و جهان تقاضای سفرهای کوتاهمدت، ماجراجویانه و تجربی را شاهدیم گفت: باید توجه داشته باشیم ظهور نسل جدید گردشگران فراغتی که به دنبال ترکیبی از یادگیری، سلامت روان، معناگرایی و تعاملات اجتماعی هستند، در کنار نقش فناوریهای نوظهور مانند واقعیت افزوده، هوش مصنوعی، پلتفرمهای مشارکتی و متاورس مفهوم نوینی به «اوقات فراغت و تفریح» داده و پاسخ علمی و مبتنی بر شاخص های جهانی صنعت گردشگری به این نیازهای نوین را می طلبد.
وی با تأکید بر اینکه برنامهریزی آیندهنگر در حوزه گردشگری علی الخصوص گردشگری داخلی بدون درک دقیق روندهای اوقات فراغت امکانپذیر نیست، پیشنهادهایی برای طراحی خدمات نوآورانه، سیاستگذاری شهری و توسعه کسبوکارهای فراغتی ارائه داد.
شایان ذکر است مدرسه بهاره گردشگری اوقات فراغت، در ادامه مدارس فصلی گردشگری توسط شتابدهنده فاخربوم و با همکاری و حمایت دانشکده گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ، دفتر مطالعات، آموزش و برنامه ریزی معاونت گردشگری و ستاد گردشگری شهرداری تهران در حال برگزاری است و با استقبال چشمگیر دانشجویان، فعالان و علاقهمندان حوزه گردشگری مواجه شده است.
پایان /