دانانیوز: مازندران وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه توسعه بنادر شمالی کشور در دستور کار دولت است، به رونمایی از نرمافزار جدید در راستای مصوبات شورای عالی مسکن اشاره و اظهار کرد: در این سامانه جدید مالک و مستاجر میتوانند با یکدیگر معامله و قرارداد منعقد کرده و کد رهگیری قانونی دریافت کنند.
به گزارش دانانیوز به نقل از ایسنا، وزیر راه و شهرسازی عصر امروز پنجشنبه ۴ خرداد در مراسم گرامیداشت امیر سرلشکر خلبان شهید علیاکبر شیرودی و شهدای والامقام شهر شیرود در آستان مقدس امامزاده سیدحسین شهر شیرودِ تنکابن، با بیان اینکه شیرودی، علیاکبر امام خمینی(ره) بود، اظهار کرد: مراسم یادبودی چون فتح خرمشهر و گرامیداشت یاد و خاطره شهدا از ایامالله هستند و برپایی چنین آیینهایی در واقع تشکر از برکات الهی است.
مهرداد بذرپاش، با اشاره به اینکه زمانی در همین کشور اراضی و سرزمینهایی به بیگانگان واگذار شد، تصریح کرد: اکنون به برکت نظام و انقلاب نه تنها خرمشهر وجبی از خاک خود را از دست نداده بلکه مجاهدتهای رزمندگان و سربازان اسلام ثبات را به کشور هدیه کرده و همه اینها مرهون علمداری امامین انقلاب اسلامی بوده است.
بذرپاش مازندران را سرزمینی پرافتخار توصیف کرد که بیش از ۱۰ هزار و ۴۰۰ شهید تقدیم ایران اسلامی کرده است و گفت: مشکلات اقتصادی و روزمرهای وجود دارد اما اگر اکنون هم علیه نظام جنگ تحمیل شود باز هم علیاکبرها از این خطه و سایر نقاط کشور برای دفاع از میهن جانفشانی میکنند.
وزیر راه و شهرسازی ضمن عذرخواهی از ملت شریف ایران بابت مشکلات موجود در کشور خاطرنشان کرد: یکی از چالشهای بزرگ منطقه غرب مازندران از چالوس تا رامسر موضوع راه مواصلاتی است که در این راستا طرحی در دستور قرار گرفته ضمن اینکه برخی پلها و گذرگاهها نیاز به تعریض و بهسازی دارد که مقرر شد از سوی فرمانداران پیگیری شود و در اولویت وزارتخانه قرار گیرد.
بذرپاش، مشکلات و عقبماندگی در حوزه مسکن را قصه پر غصه خواند و اظهار کرد: تا کنون در مازندران ۱۳۰ هکتار زمین تامین شده و ۱۸۰ هکتار دیگر نیز به آن اضافه میشود، ۴ شهرک به مساحت ۲۲۲ هکتار است در مراحل آخر تصویب قرار گرفته است.
وی از مشکل تامین زمین به علت وجود جنگلها و سواحل و نزدیکی دریا تا جنگل در مازندران یاد کرد و گفت: در سراسر کشور بیش از ۱۶۰ هزار قطعه زمین واگذار شده و تا پایان امسال در شهرهای مختلف نیز ۴۰۰ هزار قطعه زمین واگذار خواهیم کرد.
وزیر راه و شهرسازی از ابلاغ بسته ۱۹ گانه وزارتخانه در اسفندماه سال گذشته برای تعیین تکلیف بافت فرسوده در شهرها یاد کرد و افزود: با این سیاست طی گزارشهای واصله رونق ساخت و ساز در بیش از ۳۰ شهر مازندران آغاز شده و با اعطای تسهیلات، تحولی در زمینه بهسازی بافت فرسوده بوجود آمده است.
بذرپاش با اشاره به حوزه مسکن و اجاره، از رونمایی از نرمافزار جدید در راستای مصوبات شورای عالی مسکن خبر داد و با بیان اینکه در بازار مسکن قیمتسازی میشود، تاکید کرد: در این سامانه جدید مالک و مستاجر میتوانند با یکدیگر معامله و قرارداد منعقد کرده و کد رهگیری قانونی دریافت کنند که دست دلالان و سوداگران در این حوزه کوتاه میشود.
وی با بیان اینکه عرضه خانههای خالی شدت گرفته و قانون مالیات بر خانههای خالی در دولت سیزدهم به جد در حال اجراست، گفت: کمبود عرضه باعث افزایش نرخ مسکن شده که شهرداریها در این زمینه پای کار آمده و واحدها خالی را معرفی میکنند که منجر به افزایش عرضه شده است.
توسعه بنادر شمالی در دستور کار دولت است/رونمایی از سامانه قرارداد مالک و مستاجر
وزیر راه و شهرسازی بخشی از مشکلات را قیمتگذاری غیراصولی زمینها و تولید حداقلی مسکن در یک دهه گذشته دانست و تصریح کرد: کار دولت تولید مسکن نیست بلکه کمک به تولید مسکن توسط مردم است که نظایر آن مانند بافتهای فرسوده، خود مالکی، مسکن حمایتی و مسکن روستایی و غیره است.
بذرپاش سال ۱۴۰۲ را سال خوبی در حوزه مسکن دانست و بیان کرد: دولت مشکل مردم را مشکل خود دانسته و برای باز کردن گره از زندگی مردم با تمام توان حرکت میکند که ورود به حوزه مسکن با همه چالشهای آن بخشی از آن است.
وی یکی از هدفگذاری دولت را تکمیل کریدورهای اصلی ریلی و جادهای کشور برشمرد و خاطرنشان کرد: قراردادهای بزرگ ما برای تکمیل پروژههای شمال به جنوب و غرب به شرق کشور است که به اندازه و بیشتر از نفت برای کشور تولید ثروت خواهد داشت.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه توسعه اقتصادی کشور بدون در نظر گرفتن زیرساختهای حمل و نقل میسر نمیشود، افزود: فرودگاه رامسر بادریافت مجوز مرز هوایی یکی از نمونه های بارز توسعه زیرساخت حمل و نقل است چراکه با ورود پروازهای خارجی به مازندران توسعه اقتصادی رونق مییابد.
بذرپاش با بیان اینکه ایران از مختصات جغرافیایی ویژه برخوردار است، از تکمیل کریدورهای شرق به غرب و شمال به جنوب کشور در آینده نزدیک خبر داد و گفت: کریدور مرکزی شمال به جنوب، از روسیه و آذربایجان به آستارا تا بندعباس کشیده شده و کریدور شرقی شمال به جنوب، از سرخس آغاز شده و به زاهدان و چابهار ختم میشود، کریدور غربی شمال به جنوب، از بندر امام بوشهر آغاز و از مرز بازرگان از کشور خارج میشود و کریدور شرق به غرب ایران نیز از سرخس آغاز شده و از گذرگاه مرزی رازی خوی وارد ترکیه میشود.
وی افزود: اگر این پروژهها در دولت سیزدهم پایان یابد و زنجیره کریدوری ریلی در کنار جادهای تکمیل شود، شاهد توسعه چشمگیر اقتصادی کشور خواهیم بود.
وزیر راه و شهرسازی از ایجاد شهر جدید برای ۲۷ استانی که به خلیج فارس دسترسی ندارند خبر داد و افزود: این طرح در راستای اقتصاد دریامحور اجرایی میشود و سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی هر استان میتوانند با این اقدام به آبهای آزاد برای تبادلات اقتصادی دسترسی پیدا کنند.
بذرپاش از توسعه ناوگان هوایی کشور در شرایط سخت تحریمی خبر داد و افزود: تعداد قابل توجهی هواپیما وارد شده و همچنین تعداد دیگری نیز بزودی به کشور وارد خواهند شد.
وی با بیان اینکه بندرها از ظرفیتهای اصلی توسعه اقتصادی هستند، توسعه بنادر شمالی را از جمله برنامههای در دستور کار دولت برشمرد و تاکید کرد: با متصل شدن راهآهن رشت به انزلی، عملا کریدور شمال به جنوب به ریل سراسری متصل شده و همه کشورهای دریای کاسپین میتوانند کالاهای خود را با کشتی به بندر انزلی و از آنجا به رشت و به جنوب و خلیج فارس و آبهای آزاد حمل کنند.