سفر دوره‌ای رئیسی به آمریکای لاتین؛ ایران و ونزوئلا ۲۵ سند همکاری امضا کردند
سفر دوره‌ای رئیسی به آمریکای لاتین؛ ایران و ونزوئلا ۲۵ سند همکاری امضا کردند

دانانیوز: ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران روز دوشنبه در نخستین مرحله از یک سفر دوره‌ای کوتاه به آمریکای لاتین وارد کاراکاس، پایتخت ونزوئلا شد.

به گزارش گروه بین الملل دانانیوز، خبرگزاری فرانسه در گزارشی که به این موضوع اختصاص یافته به نقل از ابراهیم رئیسی آورده است که ایران و ونزوئلا «دوستانی در شرایط سخت» هستند که «دشمنانی مشترک» دارند.

بنا به این گزارش، آقای رئیسی در بدو ورود و هنگام استقبال نیکلاس مادورو از وی در کاخ ریاست جمهوری ونزوئلا گفت: «ما دیدگاه های مشترک و دشمنانی مشترکی داریم.»

وی در همین راستا تصریح کرد که ایران در طول سال‌های گذشته «دوستی خود را با ونزوئلا به اثبات رسانده و همواره نشان داده که دوست روزهای سخت این کشور است.»

در گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از مقامات دو کشور آمده است که در جریان این سفر ۲۵ قرارداد همکاری میان ایران و ونزوئلا به امضا رسیده است.

رئیس جمهوری ایران در این سفر که به دعوت نیکلاس مادورو صورت گرفته نشان لیبراتور، بالاترین نشان افتخار کشور ونزوئلا را نیز دریافت کرد.

نیکلاس مادورو سال گذشته در سفر به تهران و در جریان دیدار با ابراهیم رئیسی در کاخ سعدآباد یک سند جامع راهبردی ۲۰ ساله میان دو کشور را امضا کرده بود.

مادورو در تهران؛ ایران و ونزوئلا توافقنامه همکاری ۲۰ ساله امضا کردند
وی در جریان نشست خبری مشترک با همتای ونزوئلایی خود تاکید کرد که حجم مبدلات تجاری میان دو کشور از ۳ میلیارد دلار در حال حاضر به ۱۰ میلیارد و سپس در نهایت به ۲۰ میلیارد دلار در سال قابل افزایش است.

خبرگزاری رسمی ایران نیز در گزارش‌هایی ضمن پوشش سفر ابراهیم رئیسی به ونزوئلا به نقل از وی آورده است که «نظم جدیدی در جهان در حال شکل‌گیری است و آینده این تحولات را به نفع کشورهای آزادی‌خواه و مستقل جهان خواهد بود.»

فعال‌تر شدن خطوط کشتیرانی و گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های صنعتی، معدنی، انرژی و مسائل پولی و بانکی از جمله دیگر موضوعاتی است که ابراهیم رئیسی بر نفش آنها تاکید در تعمیق و تقویت روابط دو کشور تاکید کرده است.

مادورو: ما در سمت درست تاریخ ایستاده‌ایم
از سوی دیگر، نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا نیز در سخنانی به ویژه ضمن انتقاد از دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا گفت: «ایران به عنوان یکی از مهم ترین قدرت های نوظهور در دنیای جدید، نقشی پیشرو ایفا می کند.

وی با اشاره به رویکرد و مواضع سیاسی دو کشور تاکید کرد: «ما در سمت درست تاریخ قرار داریم… و همراه با ایران شکست ناپذیر خواهیم بود.»

آقای مادورو همچنین در ادامه خواستار حمایت بیشتر رئیس جمهوری ایران برای توسعه بیشتر همکاری‌های علمی و فناوری میان دو کشور شد.

تهران یکی از متحدان اصلی نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا در سطح جهان محسوب می‌شود. این دو کشور که از اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به شمار می‌روند هر دو تحت تحریم‌های سنگین آمریکا قرار دارند.

ایران در سال ۲۰۲۰ حدود یک و نیم میلیون بشکه بنزین و دیگر مشتقات سوختی را برای تامین نیازهای ونزوئلا به این کشور ارسال کرده بود که واکنش واشنگتن را به همراه داشت؛ ایالات متحده، تهران را به دلیل این اقدام به دور زدن تحریم‌های کاراکاس متهم کرد.

تهران همچنین در حالی به کارکاس برای احیای پالایشگاه‌های ونزوئلا کمک کرده است که بحران اقتصادی و کمبود نیروی متخصص و تجهیزات به همراه تحریم‌ انتقال سوخت و ارائه خدمات فنی به تاسیسات پالایشگاهی ونزوئلا از سوی آمریکا، این کشور را با بحران شدید در زمینه تامین انرژی مواجه کرده است.